Gabiyo Bodzás eperlekvár berkenyével 200g szőlőmusttal

Gabiyo Bodzás eperlekvár berkenyével 200g szőlőmusttal
Gabiyo Bodzás eperlekvár berkenyével 200g szőlőmusttal
Gabiyo Bodzás eperlekvár berkenyével 200g szőlőmusttal
Gabiyo Bodzás eperlekvár berkenyével 200g szőlőmusttal
5999860135593
2027.01.15
1 600 Ft
Egységár: 8,00 Ft/gramm
A vásárlás után járó pontok: 16 Ft

Összetevők: eper (48,75%), szőlőmust sűrítmény, ivóvíz, zselésítő anyag: pektin, berkenye (1,25%), citromlé sűrítmény, szárított bodzavirág.

100 g termék 50 g eper- és berkenye felhasználásával készül.

Részletek

Hozzáadott cukrot nem tartalmaz

Lekvárunk édesítésére szőlőmustot használunk, így kizárólag természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz..

Többi lekvárunkhoz hasonlóan, a bodzás eperlekvár berkenyével is hozzáadott tartósítószerek, állományjavítók és aromák felhasználása nélkül készült.

A zamatos gyümölcsről

A szezonális gyümölcsök sorában az eper az első. Ő az egyik legízletesebb bogyósunk. Az eper vagy szamóca a rózsafélék családjába tartozó növény, amely Magyarországon is őshonos. Igen értékes gyümölcsként tartjuk számon, mivel tavasszal rövid ideig érik, betakarítása kézzel történik, maga a gyümölcs leszedés után pedig hamar romlik. Éppen ezért különös gonddal kell eljárni a betakarítása során. Az eper szüretelése könnyen fölismerhető, mélyen lehajolva, guggolva, vagy térden állva-mászva történik. A sérült, beteg szemeket már a betakarítás közben különválogatják, a leszedett epret rövid ideig tartó óvatos öblítéssel tisztítják és a lehető legrövidebb időn belül fagyasztják, hogy értékes aromáját ne veszítse el. A legnagyobb szemek szemet gyönyörködtetőek, de mégsem ezek a legízletesebbek, hanem a közepes és apró társaik.

Tekintettel a hazai korlátozott epertermesztésre, a hűtőházakból vásárolt eper – a kedvező éghajlatnak köszönhetően – többnyire Egyiptomból származik. Egyiptomot – fagyasztott eper kereskedelem tekintetében – a világ top 3 országa között tartják nyilván, a teljes fagyasztott eper kereskedelem 11%-át adta 2018-ban.

A mézédes, zamatos epret kiegészítettük egy másik, rendkívül izgalmas, önmagában igen fanyar gyümölccsel, a fekete törpeberkenyével. A kékes-fekete bogyós gyümölcs édesanyám „szíve-csücske” Felhasználása előtt a berkenyét kissé aprítjuk, hogy a színe és az íze jobban érvényesüljön. Mindezt azzal próbáltuk meg fokozni, hogy a főzés végén a lekvárunkba morzsoltunk 1-2 csipet szárított bodzavirágot. A lekvárba a bodzát a legutolsó felforrásnál tesszük bele, hogy aromája el ne illanjon. A bodza illata belengi, és még élénkebbé teszi a lekvár ízét. Ezt a különleges lekvárt végül kíméletesen főzzük össze, hogy az eperdarabok ne főjenek szét, ezzel is hozzájárulva a termék fogyasztásának élményéhez.

Hogyan fogyaszd?

Izgalmas, enyhén fanyar ízvilága mentén kiváló választás édesebb fogások, például madártej, vaníliapuding, krémes sütemények kiegészítéseként, egy kis plusz ízélményt csempészve a desszertünkbe.

Dietetikusunk tanácsa: mit kell tudni a berkenyéről?

Az édes, savas, fanyar bogyók héja nagy mennyiségben tartalmaz sötét festékanyagot, ebből kifolyólag a berkenye az eper sötétvörös színét rubint árnyalatúra festi, savasságával pedig még inkább kiemeli az eper üde zamatát.

Átlagos tápértékadatok 100g termékben100g termék RI* %-ban
Energia462 kJ / 109 kcal5%
Zsír<0,5g0%
amelyből telített zsírsavak<0,1g0%
Szénhidrát26g10%
amelyből cukrok22,8g25%
Rost1,7g
Fehérje0,4g1%
0,02g0%

 

*RI: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal).

Adatok
Kiszerelés
200g
Gyűjtőcsomagolás
1 karton = 12 db
Márka
Gabiyo
EAN
5999860135593
Cikkszám
5999860135593
Tömeg
350 g/db