Paleolit Liofilizált vörös áfonya 20g szemek Cranberries

-10%
Paleolit Liofilizált vörös áfonya 20g szemek Cranberries
5999564043248
2026.06.30
Kiszerelés
Rost
860 Ft 

Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

770 Ft
Kezdete: 2025.04.19   A készlet erejéig!
Egységár: 38 500 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 8 Ft
100% liofilizált gyümölcs. Az egyetlen dolog, ami hiányzik belőle az a víz.
Semmilyen adalékanyagot illetve tartósítószert nem tartalmaz.
Nincs benne hozzáadott cukor, olaj vagy kén.
GMO és gluténmentes, viszont rostban és tápanyagban gazdag.
Mivel nincs hőkezelés, a gyümölcsök a tápanyag tartalmuknak több mint 90%-át megtartják.
Kellemesen ropogós, magában is remek ropogtatni való, de jó kísérője a reggeli müzlinek, vagy bármi másnak…
Részletek

A liofilizálás, azaz fagyasztva szárítás, mint eljárás, elsőre egy bonyolultnak tűnő folyamat, de a jelenség a természetben is megfigyelhető.
A folyamat lényege, hogy a szárítani kívánt nedves (vizet tartalmazó) terméket először lefagyasztják, aztán nagyon alacsony nyomáson, nagyon lassan felmelegítve a terméket, a jéggé fagyott vizet „eltüntetik” belőle.
Pontosabban a jég átmenet nélkül gőzzé változik (a folyadékfázist kihagyva!).

Két nagy előnye van a fagyasztva szárításnak a hagyományos szárításokkal szemben.
Az első, hogy nem éri komoly hőhatás a szárítmányt, ennek köszönhetően az értékes összetevők nem károsodnak. A vitaminok nem bomlanak el, a termék színe és íze megmarad, és nem károsul a gyümölcscukor sem.
A másik, hogy száradás közben egy pillanatra sincs jelen folyékony víz, tehát nincs párolgás sem. Emiatt az értékes anyagok nem is távoznak a párolgó vízzel a gyümölcsökből, hanem teljes mértékben benne maradnak.
Azaz később nem kell „pótolni” semmit, ezért az így szárított termékek nem tartalmaznak semmilyen hozzáadott aromát, cukrot, színezéket, vitamint, ásványi anyagot, minden „eredeti” bennük.
Még egy nagy előnye a liofilizálásnak, hogy a termékek szerkezete száradáskor megmarad, hiszen a növényi sejtekből a jég „eltűnik”, a késztermék porózus, ropogós lesz, nem pedig deformálódott, aszott, nehezen harapható és rágható, mint egy aszalvány vagy kandírozott gyümölcs

Adatok
Kiszerelés
20g
Márka
Paleolit
Forgalmazó
PaleoCentrum Kft
Beltartalmi érték (kötelező adatok)
100 grammra vetítve
Energia kcal/kJ
1200 kJ/287,0 kcal
Zsír
5,4g
Szénhidrát
30,3g
Fehérje
2,7g
- ebből telített zsírsavak
0g
- ebből cukrok
30,3
0g
Rost
0g
EAN
5999564043248
Cikkszám
5999564043248
Tömeg
20 g/db